Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада.
/Махариши Махеш Йога /
Да станеш сутрин и вали,
не се чуди какво да правиш,
за дъждът чадър вземи
и тичай вън да му се радваш.
С любимият, ако се скараш,
мисли за хубавото после,
когато с него ще прекараш
още много страстни нощи.
Колата, ако се повреди,
не се ядосвай за това,
махни с ръка... повърви
и се усмихвай на света.
Ако понякога си тъжен,
пусни си музика, плачи...
все още има ги мечтите,
пред теб са хубавите дни.
Поднесат ли ти лимон,
сложи му захар и вода.
Ще ти се стори сладък той,
така е с всичките нещаJ
© Людмила Нилсън Todos los derechos reservados