Уподобявам се, когато към околната среда
аз мимикрирам в съответния й тон.
Уж, за да бъда като всички, постоянно се меня
и съществувам чрез цвета "хамелеон".
Алтернатива за различните, каквато съм и аз,
е невербалната красноречивост като знак.
И заприличвам на табела, обясняваща без глас
за заминаващия някъде си влак.
Обозначавам се безшумно в подходящи цветове
и се нагаждам мълчаливо към света.
Но е напразно - уподобеният не е уеднаквен.
Той е различен - синоним на самота.
28.03.2011
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Todos los derechos reservados
Отново си чудесна!