20 nov 2018, 7:54

Подобието 

  Poesía » Filosófica
508 1 2

Не съм родена да се състезавам,

а да обичам и на всичко да се радвам.

Само ти най-добре знаеш колко често

истините свои смирено премълчавам.

 

Защо да побеждавам мислите на другите?!

Правдата не е власт, нито пари, нито слава.

От нищо изредено в този миг не се нуждая.

Да, могъщият си ти, имаш исполинска сила!

 

И… какво от това?

 

Тя – силата твоя велика нищо не струва,

ако с лъча във взора свой не я развихря.

Светлината и топлината са докосване.

В очите ми е лъчът, топлината в дланите.

 

Ласка дарена на семе, на корен и стебло

ражда наслада в плод и ухание на цвете.

Духът в тленното препускащ еманация е,

но не на Божието Слово, а на Делото Негово.

 

Бог ни обича – праща ни слънце и дъжд.

Има ли обич без докосване с ласка-лъч?

 

Samadhi

 

© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Кое му е най-хубавото на живота? Според мен, готовността да споделяме. Това е и ядрото на творбата ми. Пожелания за случване на само хубави неща в делника и в празника Ви, г-н Станев!
  • Хубаво е!
Propuestas
: ??:??