Не съм родена да се състезавам,
а да обичам и на всичко да се радвам.
Само ти най-добре знаеш колко често
истините свои смирено премълчавам.
Защо да побеждавам мислите на другите?!
Правдата не е власт, нито пари, нито слава.
От нищо изредено в този миг не се нуждая.
Да, могъщият си ти, имаш исполинска сила!
И… какво от това?
Тя – силата твоя велика нищо не струва,
ако с лъча във взора свой не я развихря.
Светлината и топлината са докосване.
В очите ми е лъчът, топлината в дланите.
Ласка дарена на семе, на корен и стебло
ражда наслада в плод и ухание на цвете.
Духът в тленното препускащ еманация е,
но не на Божието Слово, а на Делото Негово.
Бог ни обича – праща ни слънце и дъжд.
Има ли обич без докосване с ласка-лъч?
Samadhi
© Гюлсер Мазлум All rights reserved.