21 jun 2017, 19:50

Поетите 

  Poesía » Civil
227 1 0

Поетите

 

На поетите не им е лесно,
лампата от чувства все гори
и описват любови – невъзможни, светли,
в куплети – красиви светове градят.

 

Нежната им същност е обзорна,
виждат не само със очи,
с усещане – трептящо, като полъх,
изтичащо във стих да се роди.

 

С птиците летят, звезди им шепнат,
вятъра обличат, плуват по вълни
и мислите им все не спират,
по листа тичат, в сънища и дни.

 

Пораснали деца – обичат безрезервно,
любов и обич носят в стих и ей така,
в картини седемцветни – красота възпяват.
За Света!... Вярват в чудеса!

 

Душата им е струна на цигулка,
понякога засвирва си сама,
но знаят, че дошли са на земята,
в стих да носят – с радост любовта!
И още...


Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??