11 jun 2016, 11:16  

Поетите с прави 

  Poesía
345 1 6

Аз знам защо поетите ни казват:
„Прозорец на душата са очите“.
Твоите за вечност ми разказват,
в тях райските селения са скрити.

 

Те могат с часове да ми говорят
за истинската същност на нещата;
незнайни двери в тебе да отворят
и аз през тях да мина в необята,

 

за да те видя истинска и чиста
отвъд плътта и битовите страсти.
Душата ти – енергия лъчиста –
ми обещава непознато щастие!

 

Поетите наистина са прави:
очите са прозорец на душата.
И който тази истина забрави,
обвивката ще търси на Земята!

 

10. 06. 2016 г.
Русе

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??