1 jun 2015, 0:18

Поетът е мъртъв 

  Poesía » Otra
394 0 2

Празнуват нашир и надлъж -

поетът е мъртъв. Поета убили!
Безумната песен веднъж
и вовеки с кинжал покосили!

Затрили глупеца! И зная -
не се е изтръгнал от него и стон
и тихо, в кръвта си удавен,
навярно открил е накрая подслон

в деветия пръстен на Ада.
Кому ли е толкова нужен поетът?
И що да възпява? Досадата?
Тая спътница вечна, проклета!

Ако ли трепети в сетния миг

(на уплах, на радост, на горест)
някак смутили са равния лик,
те своето място най-скоро

сменили са с тежка забрава.
И вили, от своята немощ обзети:
"Гуляйте, безумци, наздраве!
Поетът е мъртъв! Смърт на поета!" 

© Александър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??