1 abr 2015, 1:24

Поглед с духовните очи 

  Poesía
393 0 1

Поглед с духовните очи

 

Свода погледнах със слепи очи

Свода на храма, прозрачни лъчи

Пак те проникват през таз тъмнина

Със звуци на птици, покой, тишина

Ангел  прозрачен, кристален блести

Мене душата с лъчи озари

Там ми отвори небесна врата

Понесе ме мене отвъд вечността

С радост неземна творец ми разкри

Истински светъл над вси светлини

Да ме прегърне с любов, топлина

С усмивката свята, лъчи, добрина.

 

Това стихотворение съм го писал, под спазена литературна стъпка. 

Тя се състои от 10 срички на всеки стих с 4 ударени и 6 неударени. 

Ударените са първа, четвърта, седма и десета. На всеки последен стих на всеки куплет има още една 

прибавена сричка от към първата.

 

26.03.2015 г                       Кирил Апостолов Иванов

На тази дата навършвам точно 11 900 от моето раждане

 

 

© Кирил Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Понеже повдигаш въпроса, Кириле, само да уточня: стихът ти е в четиристъпен дактил ( трисрична стъпка, с ударение на първата).4-ти, 8-ми и 12- ред са в амфибрахий (трисрична стъпка с ударение на втората сричка).
    Поздрави!
Propuestas
: ??:??