Погледнах я - по ангелите да върви, Мария!
В косите - звън-мечти, очите - огън приютили...
И казах си - от нея сластно ако не отпия,
в греховен огън нека душата ми да изгори!
Че всяка втора, с дъх любовен, в страсти - е Мария!
На всяка - нежна песен от сътворението бих ù пял...
Дори да имам тайна, на нея аз ще я открия,
за мен, Мария - светъл блян и обич, негаснещ идеал!
© Мери Попинз Todos los derechos reservados