24 jun 2021, 11:19

Поискай... 

  Poesía » Filosófica, Formas graves
239 0 2

ПОИСКАЙ…

 

Поискай от Бог

с искрен копнеж –

да не щеш

нищо

и

в теб

дълбок,

чист и свеж

вир ще съзреш –

волно отприщен!

 

От

Бога

поискай

цел и мечти

да нямаш навек –

и… ще зашепти

полъхът лек

на много

близка,

с жар

 

горяща любов,

грееща в теб

нощ и ден –

безспир,

Тя

с мир

крепи –

вдъхновен –

духа ти нов

в този свят – свиреп!

 

Щом

за миг

разбереш,

че от нищо

нямаме нужда,

в теб се пробужда

в жар-огнище

чист стремеж

към Свят

Лик!

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??