20 jul 2013, 9:30

Пожелание 

  Poesía » Filosófica
466 0 4

Пожелание

 

Животът ни от днес насетне

с прекрасното да се сроди,

с Любов да минем неусетно

през всичките си земни дни!...

 

В полагащото ни се Време

и своя дял от Вечността-

да се обичаме и вземем

залога скрит в Безкрайността!...

 

Докосването на душите

за Радостта ни да е химн

и тайнствата във тях укрити

да слушаме, и да мълчим!...

 

Сами приехме тази вярност

на чувствата и мисълта,

макар че дебне ни коварно

съмнението на плътта...

 

... А свободата да осмислим

по начин съвършено нов,

за да открием с тебе Истината

и за човешката Любов!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??