Пожелание
Животът ни от днес насетне
с прекрасното да се сроди,
с Любов да минем неусетно
през всичките си земни дни!...
В полагащото ни се Време
и своя дял от Вечността-
да се обичаме и вземем
залога скрит в Безкрайността!...
Докосването на душите
за Радостта ни да е химн
и тайнствата във тях укрити
да слушаме, и да мълчим!...
Сами приехме тази вярност
на чувствата и мисълта,
макар че дебне ни коварно
съмнението на плътта...
... А свободата да осмислим
по начин съвършено нов,
за да открием с тебе Истината
и за човешката Любов!...
Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени