1/ Кадруване
Аз подчертавам най-дебело,
той бе едно менте във село
и Партията го извика,
да прави с него политика!
2/ Перспектива
О, тази Партия-Старица,
се готви пак от нас да цица!
3/ За злите кучета
Държавния керван върви
и Злите кучета го лаят...
Защо с такава страст го правят,
на мира що не го оставят!?
И най-накрая аз разбрах,
че туй е работа за тях,
че щом са кучета родени,
това ще правят настървени...
О, щом са кучета, ще лаят!
4/ Предсказание
Това, което тука става
го няма в никоя държава!
О, няма да се разберем,
дорде на метено серем...
5/ Възхвала на мързела
Дори и сложен в сутиен,
трудът съвсем не ме привлича...
О, келепир ми дай на мен,
да вземам само аз обичам!
6/ За Вуте
Аз ще ви кажа и това,
готов съм пръст да ми отрежат,
но Вуте наш да е без два!
7/ За спорещите депутати
При спорове те се надвикват,
но във проблемите не вникват!
Единствената
за тях тема
е да си тъпчат
пак корема!
© Христо Славов Todos los derechos reservados