5 oct 2008, 9:56

Политика 

  Poesía » Civil
424 0 1
 

                ПОЛИТИКА

 

 

Тук, кой не скача е червен.

Аз скачах. Но не станах син.

Да взема власт съм бил зелен.

Живота давя в горчив пелин.

 

 

На всеки митинг бе море от хора.

Държахме се един за друг.

Това бе вчера. Няма да говоря!

Безжизнен днес е моят юмрук.

 

 

В библията свята е записано -

последният ще стане пръв.

Но времето край нас е слисано.

Овцата пак не стана лъв.

 

 

Сега овца съм в стадото. Последен.

И водят - политици ялови овни.

За братство вдигам лозунга пореден.

 

... Стани Юнак, Балкански! Ех, стани!

 

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??