Когато завладявате пространството,
мислете и за Повелителя на времето...
Какво след битките ви ще остане...
Понякога мислете за нетленното...
Защото и богатствата, и силата са временни...
И някога плътта на пръст ще стане...
Материята със смърт е бременна...
И винаги върви към края си...
Понякога мислете за душата си!
Единствена в отвъдното ще ви последва.
Сега мислете как да я нахраните
с любов и вяра, и надежда...
Защото времето поглъща всичко...
Руши и крепостта... И храма...
А Той единствено душите ви обича,
защото всичко друго е измама...
P.S. Провокирано от един документален филм за Александър Македонски
© Нина Сименова Todos los derechos reservados