Понякога си мисля: “Има Бог!”
Той отвисоко всичко наблюдава
и от най-страшните беди спасява!
Опасностите той от рано вижда
и как да ни спаси от тях предвижда.
Така Съветския съюз създаде
и време за укрепване му даде -
кафявата проказа да срази!
А после пък в Китай не позволи,
да се извърши “нежна революция”!
Представяте ли си
какво ще се получи,
ако и там като в България се случи?
Наместо двеста партии, като у нас -
там трийсет хиляди би драпали за власт!
Оризищата с тръни ще обраснат.
Финансовите пирамиди ще израснат
и връх във небесата ще забучат,
и след като юаните изсмучат,
ще ги стопят в небето като дим!
И производството ще спре.
Пресъхнал би потока
на конкурентната китайска стока.
И кой ли би им разпределял тока?
Ами водата кой ще им продава?
Кой външния им дълг ще управлява?
Там “преходът” – това ужасно дело,
и до човекоядство би довело!
От престъпления, от мраз и глад,
там биха гинали и стар, и млад!
За радост -
Господ над света ни бди,
и пази от най-страшните беди!
През колко пъкъла човечеството мина,
но тази чаша - засега - му се размина!
Добре е казал нашият народ:
“Да пази Бог от туй - да няма Бог!”
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados