18 sept 2010, 17:15

Портрети и други 

  Poesía » Versos blancos
1164 0 2

2.
ИГЛИКА НЕСТОРОВА
    ВРАНЧЕВА

дете на любовта
жертва на любовта
    
    дух
          любов
        светлина

3.
ФАТМЕ АЛИКАНОВА
родена
от баща
майка
кръстена
прекръстена в Иглика
възкръснала
приживе в Рая
и не знае, че е г-жа Нора
светлина за Габарево

две сестри
Кадрие и Фатме
една душа
отглеждат
Кармен, Кристин
Бог е любов
Велин - божи син
и една свята душа
Майка Фатме - Любовта 
Мъдроста
се моля за свойте деца
със Вяра, Надежда...
да бъде

 4.
          
       В  Габарево
       се  роди
       прероди
       Колю  Фичето
       майсторски  зида
       майсторски  пие  ракия
       във  всички къщи влиза
       черпят го
       благославят го
       строи  камини
       рисува  стените
       танцува  по покривите
       Фалша  Ахмед  Станчо
       Рикардо  Мариани
       именит
       безименен
       строител  майстор

       и Габарево
               стои
                 расте
                     ражда
                          отглежда... майстори



ЕЛЕКТРОННА  ПОЩА

Свободен  електрон
кръжа в пространството
получавам  съобщения
във  градация

"ще пием  ли  по  нещо  сухо
какво  чакаш  още
я  те  волим као  шоколада
ела да те видя за  малко
ела..."

получаваш  съобщения
в действителност
идвам
и те събуждам

Любовта  е  избухващ  вулкан
земетръс
бяс

Тръгвам  в  пространството
с нова  скорост -
заблудена
оплодена
окрилена

От  телефончето
изтича  лава.



ВЛИЗАМ  В  КОЖАТА СИ 
бавно  възвръщам  формите си
формите
изваяни  от  любовта
Има  жажда  в  погледа  ти
изпиваш  ме  целият
а  аз  съм  пожар  
побран  в  гайда  
Раздирам  кожата  
събличам  маските  
пред  тебе  е  ужасната  действителност  
за  мойта  същност -
коляното  превързано  със лук
ходилото  зашито
и конци...

Вия, вия, рева и фуча
любовен  огън  горя  
Не  ме  побират  формите  
пука  се  кожата  от  жар
Любовта  е страшно бесило

 

 

© Соня Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • благодаря
    не зная кой си и откъде
    но организираме рецитал по стихове
    на Стефан Фурнаджиев, сценарий Йорданка Трополова
    в с. Дунавци, Казанлъшко на 18.07.2015
    от 9.30.
    заповядайте.ще ми е приятно да се запознаем
    фацебука ми е sonia furnadgiewa

    uspehi i zdrawe
  • В интерес на истината твоето зашеметяващо стихотворение ми позволи чак сега да разбера какво са белите стихове! Радва ме много!
Propuestas
: ??:??