25 mar 2007, 17:16

Последен влак 

  Poesía
1097 0 7

 

Тихо тръгваш с последния влак…

Аз не искам да плача, но ето...

Виж, отронва се първа сълза,

после втора и трета след нея.

Ти изтриваш сълзите ми нежно,

както вечно добър с мен си бил

и протягаш ръка за последно.

Не, не тръгвай, при мен остани!

Уморих се да махам за сбогом

на приятели мои добри.

Уморих се сама да оставам, без приятели 

в тежките дни.

Зная, някога пак ще се срещнем.

Но, боли ме, така ме боли!

Ще прошепнем вълшебните думи:

"Слънце мое, добре ли си ти?"

Влакът бавно потегля в нощта...

Ти си вътре и няма да слезеш -

само във филмите става това,

само в тях има нещо вълшебно.

Ти си тръгна с последния влак.

Аз отново останах сама…

© Светла Кунчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??