10 may 2008, 13:45

Последна Пенелопа 

  Poesía
713 0 27
       Последна Пенелопа



Пенелопа днес е демоде.
Волни пеперуди се котират.
Четири не прави две по две,
нито вярата ни е бронирана.
Рядкост са и силните мъже.
Одисей е мит прашасал -
дълго скитал в бурното море
и безсмъртието заменил за щастие.
 Още в твоята посока гледам,
 женихи пъдя - хитро и без ропот.
Иска ми се да не съм последната
издънка от коляното на Пенелопа.

© Иванка Гичева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??