14 nov 2013, 18:02

Последната Шехерезада 

  Poesía » Otra
672 0 11


Опитах се да бъда много истинска,
бродирах нощите с копринени слова.
Не вярвах, че са само лунни приказки -
пътеки са. Хиляда и една.

Хиляда и едно парченца сбъдване,
събрани в полунощната наслада.
Понякога си вярвах, чак до съмване,
че съм последната Шехерезада.

А лятото преля във тежка есен
и сложи край на сладките мечтания -
разбрах, че принцът търси си принцеса
с хиляда и едно, уви, желания.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??