Последните метри
са най-трудни,
стара жено,
при последно разлюбване.
Като последно
поглеждане през прозореца
и подготовката
за отпътуване.
Последното ехо
се отразява
от онзи ясен
с клони обрулени
и по раменете ти
натежават облаци
от вкоравено сбогуване.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados