27 feb 2007, 5:48

ПОСОКИ 

  Poesía
643 0 13


Родиш ли се, ти следваш - но какво?
Пътят кой избираш за посока?
И питаш ли се: "Тръгвам, но защо?"
Къде се вмъкваш сляпо във потока?

Защо оставяш се във зли ръце?
Къде те водят? Може би не знаеш.
Ти нямаш ли си собствено лице?
Живота сам защо не си изваяш?

Смъртта ли тегли те като магнит?
Опитваш ли се да твориш красиво?
Корабът ти е, нима, пробит?
А може би му липсва и гориво?

В решетка ли е твоят мозък  днес?
С пружина ли се ти самонавиваш?
Дръвче посей си, за да имаш чест,
но до смъртта си трябва да поливаш!

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??