Посрещане
Опустяло е всичко – там на брега
и птиците даже заспаха.
Слънца много, отразени в леда,
със земята студена се сляха.
И родиха се нови искри,
опръскали вълните в морето.
Изплуваха топли мечти,
но звуците са тъй далеко.
Прииждат лодки отчаяни,
а пред тях вълните се връщат.
А русалките от залез омаяни
за добре дошли ги прегръщат.
© Християн Todos los derechos reservados