15 oct 2015, 0:57

Посвещение 

  Poesía » Civil
459 0 1

Посвещение
                                    На Б.Д.

 

 

Посрещна ме ти с епопея,
В бърлогата нейде, из дивото.

Безпаричност проклета, във времето,
Дурак някой ти бе завещал.

 

Често посягах към брадвата.

И я точих от сутрин до здрач.

Но Сатаната смили се над тебе.

И аз не те заклах...

Сега, когато се връщам

назаде във времето

и сетя се, колко ме муфтеше

за тока и за водата.

Лицето ми с радост изпълва се,

че отървах се от бремето

на мойта несгодна съдба.

 

На време спасих се, уви.
Но други тепърва ще страдат.

В бърлогата нейде, из дивото.
Из мрачното, черното, сивото...

© Захарин Канчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??