18 jun 2021, 21:40

Повече от победител 

  Poesía » Otra
677 1 0

„Във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил.”                                                                      Римляни 8:37

 

От Тебе се научих да воювам,

Ти пример даде ми – да устоя.

Не се предадох и не се страхувам,

щом с Теб съм, аз не се боя!

 

Подготви ме за битката умело –

показа ми платената цена!

Успокои ме, че ще Си начело

и тръгнахме към първата стена!

 

Исусе, влязох с Тебе в боя,

опитвах да не изоставам нито миг.

Отдавна бях избрала да съм Твоя –

и ето ме – въоръжен войник!

 

Покрил си ме със слава от небето

и Твоят Дух нашепва ми: „Върви!”

Поемам! Ще се боря до последно,

дори сърцето ми от рани да кърви!

 

Но тази мисъл ще ме утешава –

че обещава Словото за мен:

Със Господ аз съм повече от победител,

Той подновява силата ми всеки ден!

© Галина Пенева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??