„Във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил.” Римляни 8:37
От Тебе се научих да воювам,
Ти пример даде ми – да устоя.
Не се предадох и не се страхувам,
щом с Теб съм, аз не се боя!
Подготви ме за битката умело –
показа ми платената цена!
Успокои ме, че ще Си начело
и тръгнахме към първата стена!
Исусе, влязох с Тебе в боя,
опитвах да не изоставам нито миг.
Отдавна бях избрала да съм Твоя –
и ето ме – въоръжен войник!
Покрил си ме със слава от небето
и Твоят Дух нашепва ми: „Върви!”
Поемам! Ще се боря до последно,
дори сърцето ми от рани да кърви!
Но тази мисъл ще ме утешава –
че обещава Словото за мен:
Със Господ аз съм повече от победител,
Той подновява силата ми всеки ден!
© Галина Пенева Всички права запазени