11 feb 2011, 13:30

Празна бутилка 

  Poesía » Otra
545 0 0

Приказки безброй - думи малко.

Обещания безчет - празни дела.

Въпроси малко, с неясен край.

Отговори, някъде в празнотата,

 

изгубени като душа в пустиня,

търсещи животворна вода.

Кладенец пресъхнал, влачещ калта

и помена за това, което движи неговата съдба,

 

даряваща живот и след смъртта.

Чистата и непорчна, огледална вода,

мечти, отнесени с калните бързеи,

погълнати от празнотата, влачени,

 

достигат места, в които няма радост,

няма светлина, а дъгата бледнее и идва,

даряваща мрак и непрогледна тъмнина.

Измити от безспираната течащата вода,

 

захвърени, останали някаъде там,

непрочетени, неразбрани са те.

Празна бутилка с капачка отгоре,

носеща се в безкрайното море.

 

© Джимбо Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??