2 may 2021, 8:16

Празнично 

  Poesía » Otra
443 0 1

Рано

отзарана

излизаме с песа.

Да ме разходи.

И да поиграе,

изпикае,

плюс други забави.

Кучешка свобода

и нрави.

Великден

и Първи май…

Май…

Без протестни демонстрации,

празнични манифестации,

всенародни илюминации…

Тишина…

В цялата страна.

Само пред съседната къща –

в ремонт,

стоят вече двама.

В облекло работно.

До вечерта ще е потно…

Светът е вече уморен.

Някои празнуват,

други лудуват,

трети робуват…

Опиянение,

възвишение,

примирение.

На колене!

Че може да е по-зле…

Всеобщ възторг –

така е наредил

добрият Бог…

 

Честит празник! Който щете...

 

 

 

© Георги Коновски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Честит имен ден, Георги! Попътно вдъхновение! 🍀
Propuestas
: ??:??