21 nov 2017, 8:30

И ако има как... 

  Poesía » Otra
377 2 5

 

И ако Има Как... 

Денят, във който всичко се обърна 

И сакралното обви се в лед

Душата ми  премазана посърна 

И нямаше го бъдещето занапред

Денят, във който за последно

Посегна на разбитата душа

Но не на нея, а чрез него

Най-милото и скъпо на света

Внезапна болка ме застигна

Най-страшният кошмар се разрази

В очите детски пламнали в тревога

Детето с майката заставено да се прости

Тежко̀ на този, който дръзне 

Майка и дете да раздели 

Тежко̀ на този, дето лее детски сълзи

И природните закони наруши

Прошка няма нито тук, ни горе

За грешници, нарекли се бащи 

Но днес замлъква и сърцето мое

Щом няма вече за кого да затупти...

...

Как в очите детски да погледна

Как да скрия своите сълзи 

"Недей да плачеш, мила мамо, 

Кажи ми само, не е истина... нали?!"

И ако има как сърцето да говори

Раздрано и разкъсано докрай

И ако има как сълзите да излъжат

Опитала бих и отговор да дам...

 

 

 

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??