25 sept 2011, 18:24

Пред избори 

  Poesía » Civil
508 0 1

                            ПРЕД ИЗБОРИ

 

     От Часовника на Времето,

            за Избори щом Кукувичката закука,                                                        

     на повърхността на мътния поток

                                      изплува пак Боклука!

 

     Птичка някаква

                        на клона на дървото кацна

                                                   и зачурулика:

     Гласувайте за Мен!

                 Аз също искам пари да направя

                                                   от Политика!

 

     Птичката си чурулика,

                                   Кукувичката си кука...

     А партийни лидери ни обещават

                                         "Народна сполука".

     Предлагат ни най-евтината

                                                     стара стока,

     изложена на политическото тържище,

     наричана от времето на Тато

                                            "Светло бъдеще".

 

     Нали у нас всичко, дето мисли

                                                      и не мисли,

     всичко, дето шава и не шава,

                          вече се купува и  продава.

     А от портрети, залепени

                             по стълбовете и стените,

     ни се усмихват личицата

                             на лакомците за парите.

 

     ... И кипва Джунглата

                           от диви крясъци

                                               и компромати

     на властолюбивите примати...

     Крещят разни партийни

                                фаворитки, фаворити,

     чатнали, че във Властта са скрити

                                богатствата и Парите...

 

 

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??