10 abr 2011, 11:13

Предчувствие за пролет 

  Poesía » Del paisaje
990 0 11

Когато Зимата се скрие в тежка ракла

и дните придобият нежна плътност,

дърветата щом пламнат като факли

и златен дъжд в короните разцъфне,

 

предчувствам как Земята се отваря

и цялата палитра цвят покълва.

Не е промяна обичайна, а начало,

което дробовете ми докрай изпълва.

 

Развей коси, самонадеян като птица,

която над оградите лови простора.

Аз лично ще ти завещая, ако искаш,

предчувствие за свежест и за пролет.

 

© Елена Биларева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??