10.04.2011 г., 11:13 ч.

Предчувствие за пролет 

  Поезия » Пейзажна
927 0 11

Когато Зимата се скрие в тежка ракла

и дните придобият нежна плътност,

дърветата щом пламнат като факли

и златен дъжд в короните разцъфне,

 

предчувствам как Земята се отваря

и цялата палитра цвят покълва.

Не е промяна обичайна, а начало,

което дробовете ми докрай изпълва.

 

Развей коси, самонадеян като птица,

която над оградите лови простора.

Аз лично ще ти завещая, ако искаш,

предчувствие за свежест и за пролет.

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??