12 nov 2011, 22:34

Предчувствие за зима 

  Poesía » Formas orientales
539 0 4

 

 

1.  Ябълка сладка

     с поруменели бузи 

     падна в скута ми.

 

2. Вятърът свири

    с тръстикова флейта

    зимен рефрен.

 

3. Не сънувам ли?

    Забравен от лятото

    слънчев лъч трепти.

 

4. Отразените 

   в локвите тъмни стрехи

   плачат за слънце.

 

5. Милион капки

   със сребърни пантофки 

   танцуват. Вали.

 

6. Есента тупа

   пъстрата си пътека, 

   чака  зимата.

 

7. Настръхнал врабец
   в тревожно очакване

   гледа небето.

 

8. В бяла дантела

   се облече земята 

   за зимния бал.

 

9. Сърдито броди

    по тихите улици
    зимният вятър.

 

10. Привела клони

      и листа осланени,

      умира роза.

 

© Генка Богданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??