3 jul 2016, 20:43

Преди да се събудя 

  Poesía
752 1 11

Преди да се събудя
===============


Преди да се събудя, ще вали –
блажено, утоляващо и нежно
и къщата с чувствителни ъгли
в съня ще се окръгли от надежда.

Изгубеното няма да е вик,
прелялото ще бъде съвършено,
а в локвите един щастлив лирик
ще шляпа по момчешки вдъхновено.

Под звуците на босите пети
затегнатите възли ще се късат
и няколко забравени мечти
ще минат между капките на пръсти.

Ще грейнат в уморените очи
и буйно през съня им ще препуснат,
а радостният дъжд ще заличи
солта върху пресъхналите устни.

Когато се събудя, ще съм сал,
спасително въже и водорасло,
а ти ще си щастливо оцелял,
защото всеки дъжд е и... опасен.

Цвета Иванова
 

© Цвета Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??