Не случихме на читав елит,
ни на Робеспиер, ни санкюлоти.
Кой бандюга, кой харвардски чешит -
все пишман и ура - патриоти.
Едните спят с портрета на вожда -
исполин като Зевс - гръмовержец.
Други шмекери прагматично подхождат,
и се "жертват" за кеш самоотвержено.
С тапии и конкурсни CV - ита
от Оксфорд и Бръшлянова лига,
все светена вода ненапита -
но как да скрият характерните глиги.
Замаскират алчността, апетита,
и отричат че властта е контекста.
Сочат с пръст и в лъжи се оплитат -
кой по-продажен е, кой ли е свестен.
© Илия Станков Todos los derechos reservados