24.11.2016 г., 15:28 ч.  

Ура патриоти 

  Поезия » Гражданска
575 0 1

 

 

Не случихме на читав елит,

ни на Робеспиер, ни санкюлоти.

Кой бандюга, кой харвардски чешит -

все пишман и ура - патриоти.

 

Едните спят с портрета на вожда -

исполин като Зевс - гръмовержец.

Други шмекери прагматично подхождат,

и се "жертват" за кеш самоотвержено.

 

С тапии и конкурсни CV - ита

от Оксфорд и Бръшлянова лига,

все светена вода ненапита -

но как да скрият характерните глиги.

 

Замаскират алчността, апетита,

и отричат че властта е контекста.

Сочат с пръст и в лъжи се оплитат -

кой по-продажен е, кой ли е свестен.

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??