Премествам си го в десния крачол,
че бивш един доносник ме ругае:
Злорадо се опипва нощем гол,
и в памперса, за путлер си мечтае!
Дори ще разплета и здрав чорап,
че всяко утро яко се насира:
Зомбиран от съветският сатрап,
за нов, варшавски договор напира!
А след това ще звънна на една:
известна - в киноцентъра актриса!
Ще ме обича - след като платя,
пък почне ли, от нея да ме втриса,
ще седна пак до стария таблет,
и пак ще спретна стих за лилипута,
изпращащ в небесата на гурбет
по цял взвод братя руси на минута!
Юри Йовев
Май 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados