Добрият човек, по дела се познава,
не по усмивки и думи красиви,
той, обещания напразни – не дава,
за добрината – не чака мотиви!
Добрият човек, интелигентно се справя,
с проблеми, различия, негативи,
на изпаднал в нужда – ръката подава –
не очаква от никой, суперлативи!
С добрина гали – и човек, и животно,
с флора и фауна, се сплита в несгода,
за всички "Добро" – е еднакво грамотно!
Взаимно е нужно, да правят угода,
сърцето добро – раздава охотно,
защото – "Какво е Човек, без Природа?!"
© Pepi Petrova Todos los derechos reservados