Ех, какво форсиране му падна
пред онзи дразнещ пътен светофар!
И юрна се събраната там банда
без зрънце мисъл и без капка срам
да гони Его, хвръкнало нагоре,
че видите ли кой е по-по-най!
Джигити са. А само аматьори
назад да изостанат могат, май.
И рязко засвистяха вехти гуми,
обадиха се клаксони в синхрон,
изригнаха нецензурните думи,
изневиделица изникна… кон.
И слисани от тази изненада
безумците попаднаха в меле,
а после стана тя каквато стана –
як грохот под откритото небе.
Тъй кончето джигитите прекара,
предимството на всички то отне,
излезе, че във тази надпревара
наградата безсмислена им взе.
Веси_Еси (Еси)
© Еси Todos los derechos reservados