22 jun 2019, 7:50

Преврат 

  Poesía » De amor
467 8 4

Тя на пръсти дойде, като полъх, 

на прохлада след лятната буря. 

Без да пита и без да се моли, 

влезе тихо и аз се събудих... 

И прегърна ме с топли ръце. 

Някак нежно и повече дръзко. 

Ще свари ароматно кафе. 

Днес пък аз ще направя закуска. 

Нека с поглед по мен да гори. 

Да ме иска, желае горещо. 

В мен да спрат тези мъчни сълзи 

от усмивка любовна насреща. 

Нека Тя - любовта ме поиска! 

Във кръвта ми кипяща да влее - 

тази мощ, без която ми липсва, 

жажда, хъс и глад за живеене. 

Заповядай! Граби до откат! 

Толкоз много събрал съм с годините. 

Цял живот чакам този преврат! 

И завиждах на всички щастливи... 

Тя дойде и крещеше без глас. 

Влезе с взлом. И Без страх, 

с две-три думи.

И събра в мене целия свят. 

-Аз съм тук! 

-Любовта!

-Да се любим...

 

Стихопат.

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Нека Тя - любовта ме поиска!... Цял живот чакам този преврат!"
  • Жадуваната,но неочаквана среща!
    Тук има голям чар!
    Поздравления, Дани!
  • Много въздействащо. Поздрави
  • Красива любовна лирика. Поздравления!
Propuestas
: ??:??