Питаш ме на Коледа какво си пожелах.
Искам през Новата година повече мечти,
да бъде тя по-весела и по-засмяна,
искам да бъде здрава, с по-щастливи дни...
Тази година ми донесе само
разочарования, болка и лъжи,
тежки думи, изречени през рамо,
надежди, от които днес горчи.
В нея имаше и нежност разпиляна,
дадена щедро, а върната в сълзи,
предателство, превърнало душата в рана,
безверие, тъга, от които да боли.
През Новата година искам
обич, от която сърцето да тупти,
а не с ръка да го притискам,
за да спра кръвта, когато някой го рани.
© Яна Танева Todos los derechos reservados