6 abr 2013, 12:24

През прозореца на влака VII 

  Poesía » Otra
363 0 3

                                              

                                              На любимото ми Искьрско дефиле



Скалите търпеливо чакат

да ги целуне пролетта,

да духне палаво южнякът,

треви да луднат и листа.

 

Дърветата да грейнат в бяло.

Реката плитки да сплете.

Небето - синьо огледало -

да блесне. И едно дете

 

да хукне пак подир хвърчило.

Цветята пак да се родят,

а птичките щастливо, мило

най-светли химни да редят.

 

Сънува слънце дефилето.

Стаено е сега. Кротува.

Притихнало ще е, додето

из него пролет забушува.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??