7 jul 2013, 11:17

При теб 

  Poesía » Filosófica
768 1 15

Днес ще дойда при теб

с бяла риза, обръснат небрежно,

с бяло вино и с хляб

под листа от накапала нежност.

 

Ще притворя очи

и за твоите думи ще плача

и денят ще боли...

... ще отеква камбанен - кълвача. 

 

Ще поседна за миг,

за да чуя гласа ти отново

и пред Божия лик

преродил се от камък - във слово...

 

... ще се моля за теб

и за твоите минали мисли...

... после - тъжен и блед

всички твои листа ще почистя...

 

Днес ще дойда без стих

и във твоята нощ непрогледна,

там - до камъка тих

при цветята до теб... ще поседна...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??