13 sept 2011, 21:17

Приготви се да минеш по пътя си 

  Poesía
888 0 2

Приготви се да минеш по пътя си

на неизвървяното търсено щастие.

Там ще бъдат всички,

събрани са

хора, мисли, любови, желания.

Ще бъдат широко усмихнати

и всяка мечта ще е сбъдната.

Всяка нова любов ще е истинска.

Но трябва да знаеш, че болката

след края му ще бъде неистова.

Затрупан от толкова щастие

не ще оцениш настоящето.

Повърви, помисли и огледай се.

Този път се минава единствено

извървиш ли го цял и до края му.

После връщане няма - наистина.

После чака те само утехата,

че минал си някъде, някога

и оставаш сам по пътеките

на предстоящите ти разочарования.

Затова върви и оглеждай се.

Стъпвай в ляво и дясно по преките,

където усмивки и радости няма ги,

за да може да хващаш моментите

на неизвървяното търсено щастие.

© Митко Донев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??