Чувството е меко, разтегливо,
като топъл дъх, полегнал между дърветата,
като накапалите листа и сиянието край тях,
и изгряващото слънце между клоните.
Облакът е топъл като ръкавица на готвачка,
подхванал мисли и някоя и друга птичка
с нелепия звън на смеха на утрото.
Провисналите жици на липата
са светли на слънцето,
цветовете са светли и уханни,
и няколко гарги се разхождат в здрача.
Обладан от приказки този кът
е скрит от хората
и се пренася към луната...
© Йоана Todos los derechos reservados