Те идват - невидими флотилии от дни
със бели цветове,
с бездънносините коралови напеви...
безбройни пеперуди сред праха,
ята посипали се от разцъфнали дървета,
и тишина сред моравочервени снегове...
Те носят дългото и хлебно красноречие
на уморените от залези полета...
© Младен Мисана Todos los derechos reservados