ПРОДАВАЧКА НА ЛЮБОВ
Допушва поредната цигара,
дълбоко вдишва парещия дим,
приклекнала на тротоара,
оправя тежкия си евтин грим.
И тази нощ край бара ще прекара,
да хване клиенти с повече пари,
премигва с очи и нежно се усмихва,
а вътрешно душата ù гори.
Какво, че бе отличничка и висшето изучи,
като нито с работа, нито с мъж сполучи.
Разбити ù останаха надеждите, мечтите,
но повече от всичко ù трябваха парите.
Красива, умна, млада, да живее нямаше къде,
а трябва да се грижи за болните родители и
мъничкото си дете.
Преглътнала суетата, потъпкала честта,
със сводника дели, но повече изкарва, отколкото преди,
когато мазни шефове я унижаваха за без пари.
Всяка нощ кат стока се предлага,
доставя удоволствие на чуждите мъже,
продава им любов, а тя сама остава
с разбито от любов сърце.
И всяка сутрин се прибира уморена,
под душа пуска горещата вода,
отчаяно опитва да измие
от себе си срама и похотта.
И никой няма право да я съди,
да я мрази, защото тя е истинска жена,
макар тялото да си продава,
запазила е своята душа.
© Валери Николов Todos los derechos reservados