5 oct 2021, 15:57

Проклета 

  Poesía » Filosófica
319 0 1

За някои проклета си била,
всяко живо същество само с присъствието
си би почернила,
много си се била променила.
Неразумна злоба от тебе бликала
с необоснована ярост на всеки си
била откликвала,

изречения безтрепетно си ти била изричала и погледи разтреперващи към Вселената си била отпращала, искала си била съдбата да им се отплащала.
Странна птица си била, нелетяща,
непрекъснато плът кълвяща.
Прекалено своенравна си била,
безмилостна, може би, дори и съдистична.
Навярно никога не ще те видят грейнало оптимистична.
Слънчевите очила с кожата ти срастват и  погледът ти мъртвешки бил предупреждавал за предстоящите ти деяния.
Казват, че предпазна мярка срещу пожар били,
че всички до един в пламъка си щяла да удавиш.
А ти просто искала си да прикриеш клечката кибрит и тютюна в джоба стрит.
Дали наистина виновна си била, 
че сивотията в бездушието им
си видяла?
Че погледа ти ги отбягва, 
че нервите не могла си да сдържиш,
че не ще разкриеш как лазиш
и до колена затънала в калта
газиш.
Дали изражението ти безизразно
било е то толкова преди?
Дали някога от слабост заплакваш при спомена за миналите дни?
Пълна с история си ти!
Полярна мечка в нажежената пустиня,
скитник в имение си.
Интерес, преливащ от догадки, винаги ще има.
Към скулите ти перфектно изпъкнали,
към краката ти от немощ издъхнали,
към скулата ти с изтъркана чуплива кост.
Но само ти ще знаеш.
Може би и аз ще знам от части.
Е, казват проклета си била!


 

© Vaу Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • сАдистична*.
    Някой е оценил, че това е ужасно, което не е далеч от истината.
    Доста обстойно описание на лирическата, която на свой ред няма с какво толкова да го опровергае, освен с това, че отдава голямо значение на дреболиите, които прикрива в някое скришно джобче на сърцето си, мисли, че е затънала в калта и си изпуска нервите, защото в сивотията видяла бездушие. Не знам, дано наистина има светлина. Сивото е чудесен приемник на абсолютно всички останали цветове. Личен избор е кой какво ще избере да добави към него. Има още какво да се желае.
Propuestas
: ??:??