21 ene 2013, 9:04  

Пророчество на Ангар 

  Poesía » De humor
524 0 3

 

"Истинските поети са винаги и пророци!" (Пиер Льору).

От всички видове,
върху Земята ни живели,
деветдесет и шест процента са измрели.

И няма начин да ни се размине -
видът човешки също ще загине.

Кога ще стане само е въпрос,
и от какво ще стане - е въпрос.

Пророчества валят от тук и там,
та аз и своето
пророчеството ще дам:

"Ще свърши и човешкият ни род -
планетата е лайнер без пилот!

Та кой, си мислите, ѝ е пилота?

САЩ?
Тях само едно нещо ги спасява -
печатат долари и ги продават.
Но доларите им са без покритие.
И ги печатат
не в държавно придприятие,
под взора на агенти под прикритие –
а ги печатат частници-магнати.
От туй човечеството много ще си пати!

Европа?
Тя е в перманентна криза.
Там знаят как във криза да се влиза,
но не и как от криза се излиза,
освен с война.

Русия?
Олигарх до олигарха!
И няма кой да се разправи с тях!
Русия също я очаква крах.

А как е със останалия свят?

След кървавата
Мюсюлманска пролет,
ще ни сервират и Кубинска пролет,
след нея - Севернокорейска пролет,
накрая - страшната Китайска пролет,
в която милиарди ще загинат.

И ще настъпи на земята ад,
и ще измират хората от глад.

И без метеорит да ни убие,
сами ще се самопогубим ние!"

Ще ми се сбъдне ли
това пророчеството докрай,
не зная.
Но, колкото и Настрадамус,
ще позная.
А и библейските пророци ще преборя,
а пък за маите - да не говорим.

За жалост,

много рядко пророкувам -
кога съм гладен и кога студувам.

Ако съм прав -
ме наградете със жълтица.
Ако греша – ме накажете с пица!

© Ангел Чортов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ачо,туй с доларите не ми се връзва.
    Защото и през комунизма и сега
    за долари са готови да си дадат и г..а!
    Въпрос на гледна точка.Поздрави!Харесах!
  • Заслужаваш и жълтицата но не се отказвай и от пицата. Много хубаво си го казал.Прекрасно!
  • Прекрасно! Концентрат-истина! С много хумор! И без жлъч! Поздравления, брате-поете!
Propuestas
: ??:??