27 may 2012, 12:14

Прошение 

  Poesía » Filosófica
555 0 5

– О, имало е рай, но той е свършил,

когато Бог човека сътворил... –

свещеникът замлъкна недовършил

и сложи златния си патрихил.

 

Една сълза връз бузата блестеше –

издайническа, мъничка сълза!

Навън бе ад – валеше и гърмеше!

Тук, в църквата, горяха кандила!

 

– Лъжовен свят, невярващ вече в чудо!

Но моля Бог с любов да се смили... –

прекръсти се отецът да прокуди

неверието – ... и да ни спаси!

 

Постави тежка царствена корона,

погали бялата си старческа брада

и с бавни стъпки тръгна към амвона...

да проси мир от гневни небеса!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??